С едноседмични прояви ще бъдат отбелязани 50 години курорт Рибарица и 10 години Тур регион "Балкания", съобщи Пенка Ганева, кмет на Рибарица.

Тържествата започват от 23 юни с празника на Рибарица, когато е и Петдесятница. От 11.30 ще бъде отслужен водосвет. На площада в селото своя поздрав към присъстващите ще отправят самодейци от местното читалище. Ще могат да се опитат местни ястия и курбан за здраве.

В понеделник от 11.00 часа официално ще бъде открита Седмицата, посветена на годишнината на курорта, както и изложба "Рибарица днес и Рибарица в миналото".

На 26 юни (сряда) в читалището ще бъде представен детски образователно-развлекателен спектакъл "Щом земята се разсърди", а вечерта от 19.00 часа - комедията на Плевенския драматичен театър "Да си разменим жените".

В петък тържествата продължават с кулинарен конкурс между хотелиери и ресторантьори от община Тетевен. Вечерта ще завърши с музикални и танцови изпълнения.

В събота в местността "Костина" ще бъде открит Туристически сезон 2013 г. със спортни игри и занимания. Кулминацията ще бъде вечерта от 20.000 часа, когато е рок концертът на група "Спринт".