Засегнатата от кризата с коронавируса Гърция търси разнообразни начини за подкрепа на бранша си, както и за осигуряване на възможност за почивка на социалнослабите и безработните. 

Като часто от мерките Министерството на труда и социалните грижи в Гърция раздава безплатни ваучери за почивка. Право на безплатна почивка със семейството имат и българи, работещи в Гърция, съобщава БНР.

Увеличени са средствата по програма "Туризъм за всички", информират от гръцкото социално министерство. Над 300 000 души имат право на безплатна почивка от 6 нощувки заедно със семейството. Условието е кандидатите да са работили и плащали осигуровки в страната за минимум 50 работни дни през 2020 година.

Нощувките се увеличават на 10 при резервация на хотел на част от егейските острови, засегнати от мигрантската криза, както и за област Еврос.

Право на безплатна почивка имат и българите, които отговарят на условията.

Безработните и майките в отпуск за отглеждане на дете също са в тази категорията.

Целта на програмата "Туризъм за всички" е да се помогне за почивка на социално слаби семейства и безработните. Тази година за първи път се поема и 70% от цената на фериботните билети, ако се резервира хотел на островите.