Туристи, които миналия юли бяха принудени да напуснат хотелите, в които бяха отседнали на гръцкия остров Родос, когато избухна горски пожар, имат право на едноседмична почивка на острова с безплатно настаняване, съобщава вестник "Катимерини".

Бенефициентите, независимо от националността им, могат да влязат в платформата на https://vouchers.gov.gr/rodos-week и да кандидатстват за издаване на финансови ваучери за хотели в Родос, като част от акцията на гръцката държава "Седмица на Родос".

Снимка: БТА/AП

Бенефициентите могат да си осигурят безплатен престой от седем последователни дни с шест нощувки на Родос и в хотел по техен избор сред участващите в акцията в един от следните два периода - или през пролетта, от сега до 31 май, или през есента, от 1 октомври до 15 ноември т.г.

В зависимост от вида на хотела и категорията на стаята, в която са отседнали по време на пожарите, бенефициентите могат да изберат съответното настаняване от списъка с хотели. Отбелязва се, че при избора на хотел ще се вземе предвид тяхната наличност, така че да не се превишава определената от хотела наличност за съответния период.

Платформата Rodos Week също включва цялата необходима информация както на английски, така и на гръцки, включително често задавани въпроси.