Гръцкият остров Скопелос е сред десетте най-популярни туристически дестинации в света, белязани от вечни филмови успехи, предаде АНА-МПА. Това показа мащабно проучване, проведено в интернет и социалните медии, което публикува британският вестник "Мирър".

Начело на списъка са райони в Нова Зеландия, Шотландия, Англия, САЩ и Ирландия, където са заснети филмите "Властелинът на пръстените", "Хари Потър", "Сиянието", "Речта на краля", "Безсъници в Сиатъл", "Здрач", "Междузвездни войни" и "Жокера". Скопелос е на 10-то място заради заснемането на мюзикъла "Мама Миа" (Mamma Mia), уточнява БТА.

Според проучването тази гръцка дестинация се представя изключително добре в хаштаговете на Инстаграм с 220 000 преглеждания и впечатлява пътуващите с тематичните турове на острова, посветени на филма "Мама Миа".

Скопелос, заедно с популярното музикално, танцово и кулинарно шоу "Мама миа парти" (Mamma Mia The Party) в Лондон са избрани за второто най-добро предложение за развлечение на лондончани през зимата, измежду 20 оригинални идеи за забавление.

За нуждите на шоуто "Мама миа парти" е създадена живописна островна обстановка с алеи, фонтани, къщи и таверни, напомняща за Скопелос, в сърцето на Лондон, в многофункционалната арена O2.