Зимният туризъм в Гърция е застрашен от провал заради въведените ограничителни мерки в страната. Заради забраната за движение между отделните райони, любителите на зимните спортове се отказват да пътуват и извън Гърция за празниците.

Гръцките зимни курорти остават без туристи тази зима, съобщават собственици на хотели. И ограничените резервации за новогодишните празници вече са анулирани, след няколко изявления на говорителя на правителството, че епидемологичната обстановка в страната не позволява да се премахне ограничението за напускане на района по местоживеене.

Любителите на зимните спортове също не могат да пътуват в чужбина и се отказват от резервациите, съобщават от туристическите агенции.

След труден летен сезон гръцкият туризъм навлиза и в нулев зимен, коментират от Асоциацията на хотелиерите в Гърция.

Собствениците на хотели смятат, че ако се позволи да се извършва бърз тест за Covid-19 при пристигане на туристи, все пак клиенти ще има. Правителството не приема този вариант като гаранция за сигурността на туристите.

Преговорите между гръцките туристически агенции и световните туроператори за сега се водят при условие, че скоро ще започне масово ваксиниране, съобщават от туристическия сектор. Обмисля се нова формула за активизиране при оптимална сигурност на религиозния туризъм в Гърция, който предоставя голяма част от приходите.