Поскъпването на фериботните билети пренасочва туристите към континенталната част на Гърция. Цените в хотелите на Халкидики достигнаха тези на островите. Гръцките туроператори съветват клиентите да сравняват цените на предлаганите хотелски услуги и да не се влияят от категорията на хотела, съобщава БНР. 

Има петзвездни хотели в цялата страна, които понякога са на по-ниски цени от тези с четири звезди. Тризвездните също предлагат качествена услуга и много допълнителни възможности за почивка.

Клиентите, които търсят по-нискобюджетни оферти, ще ги намерят в малките семейни хотели, много от които са нови и добре обзаведени, коментират хора от бранша.

Тази година за първи път поради голямото търсене хотелите, например в Халкидики, достигнаха по цени тези на островите.

Хотелиери съобщават, че поради драстично високите цени на фериботите много от чужденците се пренасочват от островите към континенталната част на страната - за да спестят транспортни разходи.

"Информирайте се за цени и условия преди да изберете място за почивка", препоръчват туроператорите, като съветват туристите да обмислят също по-евтина почивка през септември.