Отделът на виетнамското министерството на туризма в Ханой обяви, че ще разработи дигитална картографска система за интелигентен туризъм в града и ще цифровизира данните, свързани с атракциите и туристическите обслужващи обекти, предаде Виетнамската новинарска агенция (ВНА), цитирана от БТА.

Това е част от плана за административна реформа и цифрова трансформация, който има за цел да осигури ново преживяване в онлайн обществените услуги за посетителите и да насърчи туризма в града.

Отделът ще разшири системата за управление на данните в туристическия сектор и ще актуализира базата данни за селскостопанския туризъм. Той също така ще засили използването на информационните технологии за популяризиране на имиджа на столицата сред местните и чуждестранните туристи.

Понастоящем отделът постепенно подобрява инфраструктурата, за да отговори на нуждите за осъществяване на цифровото управление на града, като се съобразява с модела за мрежова свързаност. Той развива и инфраструктурата на интернет, за да обслужва приложенията за интелигентен туризъм в града.

Отделът ще продължи да внедрява софтуер за туристически бази данни и ще ускори напредъка на цифровизацията на данните, синхронизирани с информационните системи на града и туристическите бази данни.

Резултатите от административните процедури ще бъдат дигитализирани, а електронният портал на отдела ще бъде надграден, за да се осигури свързаност на туристите и жителите за достъп и редовно актуализиране на туристическите дейности по време на големите празници на столицата и страната.

Данг Хуонг Зян, директор на отдела в Ханой, заяви, че са поискали средства от Народния комитет на града за осъществяване на административна реформа, цифрова трансформация и подобряване на използването на свързаността на данните.