Лондонското око е едно от най-прочутите виенски колела в света, а отскоро преживяването във въртящия се гигант може да е много по-дзен (разбира се, веднага щом приключи чакането на опашката).

От началото на октомври една от кабините на Лондонското око е превърната в уелнес център, пригоден за йога и медитация в небесата.

360-градусовата гледка към покривите на Лондон е достатъчно зашеметителна от 135 м височина, а за допълнителен комфорт самата кабина е обзаведена с йога постелки и много цветя в саксии.

Това донякъде обяснява защо посетителите на точно тази кабина излизат в такова добро настроение и с малко допълнителна аура. 

Новата атракция струва 37,50 паунда за едночасов урок по йога с включена медитация. Във всяка сесия могат да се включат максимум шестима души, което го превръща в наистина бутиково преживяване.

Сесиите се провеждат веднъж дневно в 12 часа във всички дни освен в сряда.

Разположеното на южния бряг на Темза Лондонско око се върти със скорост малко под един километър в час. Обичайното возене за туристите отнема половин час, но за посетителите на уелнес кабината времето ще е удължено. 

Преди началото на пандемията колелото се посещаваше от около 3,5 милиона души годишно, което го правеше най-популярната платена забележителност в Лондон (най-популярната безплатна забележителност е Британският музей с около 6 милионс посетители годишно преди пандемията). 

Използването на кабините за цели, различни от панорамни гледки към британската столица, не е ново. През 2010 г. в кабините му за кратко се помещаваше временен ресторант, в който готвеха лично едни от най-добрите британски готвачи, начело с Гордън Рамзи и Даниъл Булуд.