През годините дубайският ултралуксозен хотел "Бурж ал Араб" се превърна в легенда и емблема на разкоша на арабското емирство.

И ако нощувката в небостъргача не е по джоба на всеки (около 1600 евро струва нощувката в най-евтината стая, а нощувка в кралска делукс стая е близо 7700 евро на нощ), по време на екскурзията посетителите могат да влязат в същата тази кралска делукс стая - да разгледат и да си направят снимки.

На фона на грандиозните цени за нощувки, екскурзията е направо евтина - под 100 евро на човек.

Желаещите могат да се поглезят допълнително, като изпият чаша чай в преддверието на кулата, чаша шампанско на открито с гледка към морето или чаша "24-каратово капучино Ultimate Gold", което излиза около 24 евро на човек.

Екскурзиите в "Бурж ал Араб" са достъпни от съвсем скоро, докато съседният хотел "Джумейра Бийч" отдавна посреща туристически групи - на всеки 15 минути. Доскоро единственият начин някой да влезе в "Бурж ал Араб" беше, ако резервира стая или ако яде в някой от луксозните му ресторанти.

Колко точно е луксозен "Бурж ал Араб"?

Хеликоптер излита от площадката на "Бурж ал Араб"

Снимка: iStock by Getty Images

"Бурж ал Араб", един от най-луксозните хотели в Дубай и света, по залез

Снимка: iStock by Getty Images

Малко след откриването му един журналист, посетил хотела, го нарича в свой материал "първият седемзвезден луксозен хотел в света", имайки предвид, че по качества и разкош не може да се сравнява с останалите 5-звездни хотели.

Официално не съществува категория "7-звезден", но и до днес редица ултралуксозни хотели по света наричат себе си така, за да се отличат с изключителните си услуги.

Част от удобствата, с които "Бурж ал Араб" заслужава звездите си, са рецепция на всеки етаж, турове и трансфери с хеликоптер, наем на Ферари и Ламборгини, 24-часова услуга "иконом" и 24-каратов златен iPad във всяка стая. Хотелът разполага и с най-многоброен персонал на стая - по осем души се падат за обслужването на една стая.