САЩ официално изгуби една от най-вкусните си туристически титли. Страната не може да се похвали повече с най-вкусния бургер, въпреки редица популярни компании, които продават бургери, пише изданието Dailymail. Оказва се, че тази година има една европейска верига, която не просто предлага най-вкусните бургери, но и намери място в гида на "Мишлен" за 2024 г. За първи път в историята на бургера, наградата не попада в САЩ. Изненадващо, един от най-популярните ресторанти Pizza Loves Emily се озовава на второ място в класацията. Най-добрият бургер не се намира и в Германия, както мнозина очакват, въпреки историята на самата храна, която започва своята световна слава от град Хамбург.

Ще опитате най-вкусния бургер на света в Испания. Ресторант Hundred Burgers е верига с четири заведения - три в Мадрид и един във Валенсия. Според проведената дегустация за 2024 г. за най-добър бургер, това е мястото, което спазва всички изисквания, за да може да сервира и да предлага въпросната храна. Месото трябва да отлежи около 120 дни, преди да бъде подготвено за дегустация, беконът е хрупкав, а повечето клиенти определят посещението си като спомен за цял живот. Алекс Гонзалес е основател на веригата и признава, че си е мечтал за тази награда цял живот. Това е била неговата мисия от самото начало и най-накрая успява да я постигне.

Основната цел на ресторантите е да бъде на световно ниво, но сега се надскачат и най-смелите очаквания, след като ресторантът получава този приз. През 2017 г. Гонзалес и неговия бизнес партньор Малджиан заминават за Ню Йорк, за да обиколят някои от най-известните заведения и да натрупат впечатления. Основната идея е била малко по-семпла - господата са искали да подобрят рецептите за семейния ресторант на майката на Гонзалес. След една особено вкусна експертиза, двамата решават че могат да започнат свой бизнес. През 2020 г. отварят врати на своя Hundred Burgers и привличат първите клиенти, както и първата награда - най-добрите бургери в Испания. Ето и кои са 10-те места по света, където бургерът е на особена почит:

10. Soul Coffee Beer - Валенсия

9 AMBOY Quality Meats and Delicious Burger - Los Angelis

8. Bleecker - Лондон

7. Pastis - Ню Йорк

6. Burgers & Beyond - Лондон и Манчестър

5. Funky Chicken Foodtruck - Стокхолм

4. Holy Burger - Сао Пауло

3. Au Cheval - Чикаго и Ню Йорк

2. Pizza Loves Emily - Ню Йорк

1. Hundred Burgers - Валенсия и Мадрид

 

Снимките са илюстративни.