Финансовата компания WalletHub всяка година прави проучване, за да открие "Най-щастливия щат на Америка". От всички 50 щата се изключва окръг Колумбия, но всички останали се разглеждат по определени белези, за да се стигне до нивото и качеството на живот. Компанията обръща особено внимание на социалните политики, физиологичното здраве, икономическите белези и емоционалното здраве. Освен тях, анализаторът Чип Лупо заявява, че има още един особен фактор - избора на място за живот.

Най-щастливите американски щати са онези, които могат да предоставят качество на живот над средното ниво. Обръща се внимание на силната икономика, както и на грижата за физическото и психическото здраве на жителите, но в изследването присъстват и фактори като време за почивка и климатични условия. Всички щати се разглеждат на този принцип, но компанията обръща внимание и на дължината на живот, както и на регистрираните случаи на депресия. След сериозни проверки и изследвания, Хаваи се оказва един от най-щастливите американски щати.

Оценката му е 68.71 от възможни 100 точки. Хаваи предлагат възможно най-висока точка за физическо и емоционално здраве, а що се отнася до природа и общество, получават третото място. Относно икономическите фактори и работното място, щатът се позиционира на 31 място. Интересен факт е, че миналогодишното изследване поставя Хаваи на второ място, но тази година има редица показатели, които могат да помогнат на всички да се включат в цялото преследване. Кой е най-нещастния щат? Луизиана се нарежда на 50-то място с обща оценка по всички фактори от 32.97 точки. Щатът отбелязва изключително нисък рейтинг на работна среда, физическо и емоционално здраве, но се подобрява бегло в сферата на комуналните услуги и природата.

Природата и обстановката около един човек е ключова за неговото развитие. Колкото по-добра е средата, толкова по-голям става и шансът за един човек да преследва собствените си интереси. Поне това е мнението на д-р Питър Хармс от Университета в Алабама. Самата среда може да помогне за по-бързата адаптация, но Хармс е категоричен, че няма много щастливи хора в затвора, където обстановката е известна на мнозина. Ето кои са 10-те най-щастливи американски щати:

1. Хаваи

2. Мериленд

3. Ню Джърси

4. Юта

5. Делауеър

6. Минесота

7. Кънектикът

8. Айдахо

9. Небраска

10. Масачузетс

 

Изследването посочва и къде се намират най-нещастните американци:

1. Луизиана

2. Арканзас

3. Западна Вирджиния

4. Тенеси

5. Ню Мексико

6. Аляска

7. Алабама

8. Оклахома

9. Мисисипи

10. Кентъки