Скиорите, избрали Боровец, вече могат да правят повече спускания на ден. От миналата година са свързани Ястребишкия и Ситняковския дялове, a тази година е изградена 500-метрова ски-връзка между долната станция на четириседалковия лифт "Ястребец Експрес" и долната станция на кабинковия лифт, съобщи БТА. Така скиорите вече ще се спускат до там, а няма да свалят ските и да ходят пеш или да разчитат на предлагащите услуги каруцари.

През лятото e извършена подготовка на ски пистите за активния сезон - рекултивирани и обработени са застрашените от ерозия участъци, почистени са пътеките, които се ползват от скиорите за ски връзки между различните писти, подменена е маркировката.

Един от най-популярните български зимни курорти е на 1300 м надморска височина. Най-високата точка на пистите е на 2560 м, а общата дължина на маркираните писти е 58 км. Склоновете на пистите са ориентирани в посока север, северозапад и запад.

На територията на Боровец има три ски центъра, създадени са условия за алпийски ски, биатлон, ски бягане и сноуборд. Скиорите имат възможност да карат през нощта по пистите "Рила", "Иглика", "Мартинови Бараки" 2 и 3, "Ястребец" 2 и 3. Времето за изкачване със скивлековете е между 2 и 5 минути, а с лифтовете между 6 и 8 минути. За 25 минути се преодоляват близо петте километра между началната и крайната станция на лифта "Ястребец".