Китайски зоопарк привлича туристи с първите по рода си кучета-панди, пише CNN. Оказва се, че това не е нова порода, а просто боядисани кучета, които приличат на панди. Пухкавите кучета чао-чао се превърнаха в хит в социалната мрежа Douyin - алтернатива на TikTok. Повече от 1.4 милиона души са гледали тази атракция, а около 725 хиляди потребителя са харесали видяното. Животните стоят в клетка, която гласи кратко и ясно "Боядисани кучета". Посланието продължава с допълнение:

"Ние се наричаме панда-кучета и много приличаме на истинската панда, облечени сме в кожата на куче чао-чао. Умни сме, нежни и достатъчно приятни!"

Оказва се, че точно тези кучета са една от най-големите атракции на зоопарка. Това не е първият път, когато кучета са боядисвани като панди или други диви животни в Китай. През май, един зоопарк в източен Джиангсу накара гостите да изразят негативно мнение, след като други две кучета са пременени като панди.

Критиките накараха зоопарка да премахне боята и да освободи животните. Заведение в югозападния град Ченгду също последва тези стъпки през 2019 г. и боядисва кучета, които приличат на панди и носят поръчки до масите.

През 2016 г. зоомагазин в Китай започна да предлага кучета, боядисани като тигри. Пандата е национален символ на Китай, но гледането на тези животни е особено трудно и скъпо удоволствие. През последните няколко години се оказа, че европейски зоопаркове връщат животните обратно на китайските собственици, тъй като е непосилно да ги отглеждат.

@thesun The visitor to the zoo in China demanded their money back when two 'pandas' in an enclosure bizarrely began barking #news #viraltiktok #viral_video #funnyvideo #hilarious #pet #dog #animal #zoo #crazymoments original sound - The Sun