Класацията на най-добрите хотели в света може да бъде доста спорна. Всеки има различни приоритети и търси различно изживяване. Искате ли впечатляващо местоположение? Най-висококачествени съоръжения? Лукс и блясък ? Намирането на обекти, които отговарят на всички тези изисквания, може да бъде наистина трудно.

Сега и TripAdvisor се включи в дебата със своя избор на най-добрите хотели за 2023 г. Компанията състави класацията си въз основа на данни от ревюта през цялата 2022 г. и взе предвид 1,5 милиона хотела.

Наред с класацията за "най-добрите хотели" TripAdvisor създаде и списъци в няколко подкатегории: "ол инклузив", "B&B", "подходящи за семейства", "най-горещите нови хотели", "лукс", "нестандартни", "малки хотели", "най-добри хотели за спане" и "най-добри хотели със СПА центрове".

Снимка: tripadvisor

Но кой хотел е на първо място в основния списък? Най-доброто място за отсядане в света тази година е Rambagh Palace в Джайпур, Индия. Възхваляван за своя басейн, спа център и гостоприемство, Rambagh е наричан "бижуто на Джайпур" и може да се похвали с пълна петзвездна оценка от над пет хиляди отзива.

Снимка: tripadvisor

На следващо място е Ozen Reserve Bolifushi, курорт с ол инклузив и собствен рай на Малдивите, а на трето място е Hotel Colline de France. Хотелът, подобен на дворец, в бразилския планински курортен град Грамадо, попадна в челната тройка и миналата година.

хотел Ozen Reserve Bolifushi

Снимка: tripadvisor

хотел Ozen Reserve Bolifushi

Снимка: tripadvisor

Това са десетте най-добри хотела в света през 2023 г. според списъка TripAdvisor Traveller's Choice Best of the Best

Rambagh Palace (Джайпур, Индия)

Ozen Reserve Bolifushi (Болифуши, Малдиви)

Hotel Colline de France (Грамадо, Бразилия)

Shangri-La The Shard (Лондон)

The Ritz-Carlton (Хонконг, Китай)

JW Marriott Marquis Hotel (Дубай)

Romance Istanbul Hotel (Истанбул)

Ikos Dassia (Дасия, Гърция)

Ikos Andalusia (Естепона, Испания)

Padma Resort Ubud (Пуху, Индонезия)

Хотел Hotel Colline de France

Снимка: tripadvisor