Родните плажове крият не по-малко красиви от чуждите познати и не чак толкова познати пейзажи, които ревниво пазят тайните си от многолюдните туристически тълпи.

В красивото издание на "Най-красивите кътчета по Черноморието" с над 150 фотографии три от най-популярните блогърки, които пишат за туризъм в България, Надежда Серафимова от блога Тефтерчето на един пътешественик, Росица Димитрова от Trips with Rosie и Ели Иванова от Друми в думи, са събрали общо 57 възможности за незабравими приключения за авантюристи от най-северната до най-южната точка на морския ни бряг, съобщават от Сиела.

От Дуранкулак и Дуранкулашкото езеро до Резово и устието на река Резовска - в това издание читателят ще открие невероятни природни феномени, мистериозни паметници от древността, исторически забележителности и свещени места, скрити кътчета, където все още човешката намеса е сведена до минимум.

Верни на мисията си да обрисуват с думи своите впечатления за всяко посетено кътче, трите пътешественички са се постарали да пренесат неповторимата енергия на включените дестинации и да предадат любовта си към пътуването на всички други пътешественици.

Подходящо за начинаещи откриватели и за търсачи на приключения, в изданието са поместени подробни описания на туристическите маршрути, точни координати, полезни съвети за пътешественици и любители на фотографията, както и майсторски снимки, разкриващи смайващи и незабравими гледки.

А най-хубавото - някои от "Най-красивите кътчета по Черноморието" са достъпни през всички сезони.

"Най-красивите кътчета по Черноморието" от Надежда Серафимова, Росица Димитрова и Ели Иванова е вашата карта към съкровищница с черноморски перли, която ще ви отведе на незабравимо приключение по родното Черноморие.

Надежда Серафимова е създател и автор на блога Тефтерчето на един пътешественик. Пътуването е нейната най-голяма страст и твърдо защитава тезата, че преди да обиколим света, първо трябва да опознаем родината. Създател е на редица статии за популярни и по-малко известни родни места, автор на гост публикации и участник в конкурси на тема туризъм.

Заедно със своя блог, тя е част от АСТОМ - Асоциация на собствениците на туристически онлайн медии. Обичта към пътешествията и специалното отношение към България я подтикват да даде начало на още един родолюбив проект - "Роден Пъзел" - колекция от пъзели на български забележителности.

Росица Димитрова е фотограф, създател и автор на блога Trips with Rosie. През 2020 г. печели първа награда за публикация в туристически блог в конкурса на Министерството на туризма. Росица е председател на АСТОМ. Любовта ù към фотографията идва, след като започва да пътува. Определя я като своя "огромна" страст и се опитва да комбинира пътешествията с гоненето на перфектния кадър.

Така успява да съчетава двете си големи увлечения - пътуването и нощната фотография. Нейна снимка от лунното затъмнение и Побити камъни е включена в онлайн публикация на Forbes през януари 2020 г.

Ели Иванова е създател и автор на блога Друми в думи. Автор е на над 400 статии на туристическа тематика и на пътеводителите "52 екопътеки за всеки", "Седем дни в Родопите" и "52 по-малко познати пътеки за всеки". Съосновател на АСТОМ. Жури в няколко конкурса на тема туризъм. Победител в категория "Най-интересни туристически издания" за 2020-а в конкурса "Чети и пътувай" в рамките на туристическо изложение "Културен туризъм" - Велико Търново.