Американските туристи често възприемат Европа като една дестинация и мнозина не могат да посочат къде на картата се намират много от европейските държави - както повечето европейци не могат да определят точното местонахождение на повечето американски щати.

Когато мислят за Европа, повечето чуждестранни туристи се сещат за Италия, Франция, добрата стара Англия... А много от дестинациите, сред които и България остават извън полезрението им.

"Може би сега е годината, в която да откриете подценявани дестинации", пише американското издание "Форбс" в свой материал и подрежда в класация някои от най-често подценяваните туристически места на Стария континент. Като цяло, подценяваните дестинации трябва да полагат допълнителни усилия, за да привлекат туристите, а това означава, че повече специални инициативи като промоционални цени за хотели и пакетни предложения, с които ще спестите пари, коментира още изданието.

Специалистите твърдят, че дадена дестинация може да бъде пренебрегната заради комбинация от локацията си, липсата на възможности за промотиране и публичния си облик. Няма как да се направи един-единствен списък на тези места, но това не спира хората да се опитват. Един от най-мащабните подобни опити, цитиран от "Форбс", е в социалната мрежа Reddit, където потребителите отговарят на въпроса: "Коя подценявана дестинация бихте препоръчали?".

Според отговорите в топ 10 на тези места в Европа влизат следните дестинации:

Азорските острови, Португалия

Снимка: iStock by Getty Images

Макар да са отдалечени, Азорските острови се славят с гостоприемството си към туристите. Дестинацята се подходяща за тези, които обичат природата и меките зими.

Братислава, Словакия

Снимка: iStock by Getty Images

Столицата на Словакия е спомената в материала като дестинация, която благодарение на централното си разположение в Европа е удобна изходна точка за посещение и на други места на Стария континент като Виена и Будапеща.

България

Снимка: iStock by Getty Images

България, разположена между по-известните сред американците Турция и Румъния, според "Форбс" има място в списъците с набиращи популярност дестинации на много туристи.

Северна Гърция

Снимка: iStock by Getty Images

Когато си мислите за подценявани дестинации, Атина едва ли е първото място, за което се сещате. С емблематичните си забележителности като Акропола и древната Агора, гръцката столица винаги е била задължителна за посещение дори и само за ден за всеки американец, който пътува до Гърция. Въпреки това за цяло поколение гръцките острови са тази част от Гърция, която се рекламира за сметка на Атина

Атина обаче не е единственото място в Гърция, което е пренебрегвано. Солун също получава малко внимание от презокеанските посетители.

Маастрихт, Нидерландия

Снимка: iStock by Getty Images

За сметка на други по-известни локации в Нидерландия, Маастрихт рядко влиза в полезрението на посетителите отвъд океана въпреки средновековната си архитектура и свежата си университетска атмосфера.

Южношотландските възвишения, Шотландия

Снимка: iStock by Getty Images

Южношотландските възвишения е името на най-слабо населения район в Шотландия, който обаче предлага едни от най-красивите хълмисти пейзажи и богато културно наследство.

Сицилия, Италия

Снимка: iStock by Getty Images

Подобно на Азорските острови Сицилия не е лесна за достигане отвъд океана, но пътуването до там си струва заради храната, топлото време и културата, коментира "Форбс".

Словения

Снимка: iStock by Getty Images

Словения често бива пренебрегната в полза на Австрия или Италия, но страната предлага усещане по малко и от двете държави благодарение на планинските си курорти, архитектурата и страхотните храна и вино.

Талин, Естония

Снимка: iStock by Getty Images

Столицата на Естония е очарователна с калдъръмените си улички и средновеконите си сгради, Освен това през лятото е прохладна благодарение на разположението си край Балтийско море.

Северен Уелс

Снимка: iStock by Getty Images

Северен Уелс е за онези търсачи на малко известни дестинации, които харесват преходите сред природата, нащърбеното крайбрежие и потапянето в културата на келтите.

Мадрид

Снимка: iStock by Getty Images

Изданието дава за пример и испанската столица Мадрид, която също се бори за повече от вниманието на посетителите, които предпочитат други дестинации като Барселона. Опитите на града да се рекламира като дестинация от световна класа обаче дават резултат през последните години.