Всички любители на ретро влаковете ще могат да видят уникалната парна машина на Централна гара София или в гара Банкя, а желаещите да пътуват с нея ще се потопят в истински приказна коледна атмосфера в празнично украсените вагони и ще получат първите си коледни подаръци от Дядо Коледа по време на пътуването си по маршрута.

Снимка: БДЖ/БТА

Празничната композиция ще бъде съставена от три украсени вагона и ще потегли от Централна гара София в 11:10 часа. В Банкя влакът ще пристигне в 11:38 часа, където пътуващите могат да се пренесат от една коледна атмосфера в друга, като посетят коледното градче в центъра на курортния град. Атракционният влак ще тръгне от гара Банкя обратно към Централна гара София в 14:00 часа, където ще пристигне в 14:28 часа.

Снимка: БДЖ/БТА

Цената на билета за пътуване в двете посоки е 35 лева, с включено запазено място. Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно, като за тях не е осигурено отделно седящо място. При издаване на билет за безплатно пътуване на децата е необходимо представяне на документ, удостоверяващ тяхната възраст. БДЖ напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

Билети за този влак могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, допълва БТА.

Специален коледен влак на БДЖ ще пътува на 17 и 18 декември и по част от маршрута на теснолинейката. Влакът ще се движи и в двете посоки: от Септември до Велинград и от Велинград до Септември.