Синоптиците обещават меко и слънчево време до края на септември. а с два дни отпуска почивните дни около 22 септември могат да станат пет.

За тези, които искат да видят морето за последно, много от хотелите по Българското Черноморие остават отворени до края на септември. Традиционно цените падат след 1 септември, на повечето места допълнителни намаления влизат в сила след 15 септември.

В Албена са в сила по-ниски цени от началото на септември. Пригответе поне 75 лв. за нощувка в двойна стая без включено изхранване, а за all inclusive нощувките остават над 120 лева. На много места цените падат още от средата на септември - с още 10-20 лева на нощувка.

Разгледайте стотици хотели по морето с намаления през септември ТУК >>>

Много от хотелите в Златни пясъци остават отворени до края на месеца, но някои затварят около 20 септември. В последните дни на лятото двама възрастни могат да почиват на база all inclusive за под 100 лева на вечер. Традиционно цените падат още след 15 септември.

Китен и това лято остана една от най-нискобюджетните морски дестинации в България. Нощувка в хотел със собствен басейн в края на сезона излиза около 100 лева на вечер, а в хотел без басейн цената може да падне до под 60 лева на вечер.

Много от хотелите в Слънчев бряг затварят около средата на септември, а цените в края на сезона са повече от добри. Почивка на база нощувка и закуска може да струва под 40 лева на вечер за двойна стая. Тези, които предпочитат all inclusive или ultra all inclusive, ще трябва да заделят по над 100 лева на вечер, като в различните хотели цените падат с около 50 лева след 15 или 22 септември.

Някои от хотелите в Слънчев бряг имат политика за допълнителна безплатна нощувка за тези, които остават за повече от 7 дни.

В Свети Влас цените на нощувките започват от около 70 лева за двойна стая без включено изхранване.

В по-високия клас хотели цените падат два пъти през септември - веднъж около 10 септември с 40-50 лева на вечер и още веднъж след 22 спетември, когато поевтиняват с още 10-20 лева. Така например стая, която на 8 септември струва 192 лева, на 23 септември вече е 139 лева на вечер.