Турският зимен курорт Карталкая, който се намира най-близо до Истанбул, е под засилена охрана. За сигурността на туристите и на съоръженията там, се грижат и конни екипи от областната жандармерия в град Болу. Това се посочва в писмено съобщение на областната управа (валийството) на Болу, в чийто район се намира зимният курортен център.

Конните екипи денонощно охраняват района "Сисли вади", където се намират основните съоръжения на курорта, допълниха от валийството.

По данни на управата на курорта към момента в Карталкая има значителен брой туристи от страната и от чужбина, които са запълнили хотелите. Включително много деца и родители, понеже учениците в Турция са във ваканция.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Kartal Otel Bolu (@kartalotelbolu)

Конните екипи привличат вниманието както на възрастните, така и на децата, които се снимат с тях за спомен.

Карталкая е един от най-популярните ски курорти на Турция, поради близостта си както до Истанбул, така и до Анкара. Намира се в планината Болу, откъдето минава магистралата от Истанбул за Анкара. Отстои на 3 часа път с кола от Истанбул и на 2 часа път от Анкара. Разположен е на 2000 метра надморска височина.

За разлика от други зимни курорти Карталкая е по-спокоен, с добре заснежени писти, които към момента са удобни за ски, посочиха от управата на курорта.