След обявяването на турнето на Oasis, най-вероятно сте разбрали, че всеки хотел в Англия побърза да повиши цените си и да се подготви за един стабиелн оборот в дните на концерта, пише изданието Timeout. Откриваме, че това е една от особено добрите практики, когато музикалната индустрия започне своите летни ангажименти.

И се оказва, че ходенето по концерти и различни фестивали изисква средства, особено ако изберете по-скъпите градове. Компанията Radical Storage е решила да провери кои са най-скъпите и най-евтините градове, когато дойде време за по-сериозни и мащабни концерти. Тяхното внимание се насочва към Европа.

Старият континент е известен със своята богата култура и предлага достатъчно културни събития за всеки вкус, но нека обърнем внимание на 3-те най-евтини града, които могат да позволят добра цена за билет.

Нотингам се нарежда на първо място със средна цена за билет от 67 евро. На второ място се нарежда Антверп с 89 евро, докато Бирмингам ще коства около 91 евро. Ако това наистина ви се струва скъпо, тогава обърнете внимание на Милано, където средната цена за билет е 377 евро, докато Марбеля взима второто място с цена от 293 евро, междувременно Мюнхен е малко по-евтин и обявява сума от 230 евро за билет.

Ето и 10-те най-евтини града в Европа за концерти:

1. Нотингам

2. Антверп

3. Бирмингам

4. Белфаст

5. Плимут

6. Бристъл

7. Асаго

8. Лийдс

9. Мадрид

10. Шефийлд

 

Това са най-скъпите 10 града в Европа за концерти:

1. Милано

2. Марбеля

3. Мюнхен

4. Маастрихт

5. Дъблин

6. Лайпциг

7. Париж

8. Кардиф

9. Копенхаген

10. Барселона

И разбира се, не трябва да забравяме, че тук са посочени и изчислени средните цени, следователно някои изпълнители спокойно могат да изискват по-сериозни суми, когато става въпрос за по-популярни изпълнители. Не забравяйте, че изследването обръща внимание и на времето, в което се закупуват билетите. Колкото по-рано резервирате вашето мяст, толкова по-добра цена получавате.