Великобритания среща редица затруднения, когато става въпрос за туризъм. В средата на летния сезон, експерти посочиха някои основни причини, които прогониха редица туристи, а благодарение на новите такси, най-вероятно положението няма да се подобри и през следващата година. Въпреки всички опити да се привлече внимание, Великобритания не може да влезе в категорията на летните туристически дестинации. През последните няколко седмици се появиха най-различни класации - от най-добрия хотел, до най-добрия квартал, както и град за живеене.

И докато повечето градове се стремят да демонстрират различни туристически атракции, да поддържат своя исторически туризъм и да се опитват да намерят начин, за да привличат повече гости, някои британски градове просто не могат да направят необходимата стъпка.

Британският град Хатфийлд в Хердфордшир e номиниран за 5-я най-скучен град в цяла Великобритания, както и за 5-я в цял свят.

Подобна награда не се дава всеки ден, но нека продължим напред. Първото място се връчва на град Лъбък в Северен Тексас, а Братислава се смята за най-скучното място в цяла Европа. Според класацията на The World Bucket List, този град е известен с липсата на всякакви културни забележителности, изключително потискаща атмосфера и много неприятни домакини. В своя защита, местните власти посочват, че градът е по-скоро ориентиран за жители, които търсят спокоен и тих живот, отколкото някакви вълнуващи приключения.

Ето защо и мнозина го определят като един от най-скучните градове в цяла Великобритания. Хатфийлд успява да преживее Втората Световна война и се възстановява, но повечето туристи посочват, че думата "вълнение" носи негативен смисъл. Мнозина дори посочват, че най-хубавото нещо, което човек може да види, това е магистралата, която позволява по-бързото напускане.

Въпреки липсата на много внимание в града, в околността туристите могат да разгледат стария дворец на Хенри VIII, което може да се смята за някаква утеха. Това е мястото, където Елизабет I разбира, че ще става кралица на Англия. Някои от местните се гордеят с винарна, датираща от XVII век, както и на природата, където има дървета на повече от седем века. И все пак, самите изследователи признават, че не говорят за забележителностите около града, а за самия град, следователно Хатфийлд не е правилното място за туристи.

Ето и другите места, където човек просто може да пропусне. Изследователите посочват, че скучен, не винаги означава, лош, а и нека не забравяме, че в това изследване участват гости на града, които най-вероятно не са останали особено впечатлени. Изненадващо е присъствието на Пиза, което ясно посочва, че след погледа към наклонената кула, някои от туристите наистина са объркани какво още могат да правят.

1. Лъбък, Тексас

2. Санкт Петербург, Флорида, САЩ

3. Братислава, Словакия.

4. Пиза, Италия

5. Хатфийлд, Великобритания

6. Хелзинки, Финландия

7. Бирмингам, Великобритания

8. Сантиаго, Чили

9. Меса, Аризона

10. Отава, Канада