На 14 септември 2015 г., понеделник , в 12.30 ч. в деня на  един от дванадесетте велики християнски празника - Въздвижение на Светия Кръст Господен  -  Кръстовден, в Длъжковската махала на град Троян,  ще се положи основния камък за построяването на Православен християнски  храм, посветен на  името на Божията майка „ Света Богородица - Достойно Есть”.

По този повод  празнично моление по освещаването на основния камък на храма ще отслужи Негово Високо Преосвещенство Ловешкия Митрополит Гавриил.

Поканени са да присъстват Негово Преосвещенство епископ Сионий -  игумен на Троянския манастир, кмета на град Троян , свещеници, много миряни, приятели и гости  от околността.

Напомняме, че на 11 юни 2015 г., в деня на християнския празник на Православната църква, посветен на образа на Божията майка „Достойно Есть” бе отслужен тържествен водосвет и се направи  „първа копка” за строителството на този храм в Длъжковската махала на град Троян.

Инициативата и организацията по  дарителството на този храм  са дело на столичаните Йоана Даракова-Денева и нейния съпруг Владимир Денев, с подкрепата  на тяхната медийна агенция „Аргент” , вярвайки че  тази съкровищница на духовното познание ще зарадва и изпълни душите на миряните от този край с благодарност, мъдрост и вяра.