Летището на гръцкия остров Миконос затвори в понеделник за ремонт на пистата, който ще отнеме две седмици.

Макар това да представлява временно неудобство за пътниците, обновяването носи дългосрочни предимства, посочва profit.bg.

Ремонтът е част от усилията за модернизиране на 14 летища в Гърция, които през лятото са регистрирали голям ръст в трафика.

Вижте снимки >>>

Mykonos Island National Airport може да се похвали с ръст на пътниците от 51% през октомври, според транспортната компания Fraport.

Миконос е все по-популярно място за почивка, което привлича знаменитости от десетилетия насам.

Джаки Кенеди Онасис и Грейс Кели го посещават през 60-те години, а Леонардо Ди Каприо, Ариана Гранде и Бела Хадид са сред по-новите звездни туристи на острова.

На летището в Миконос ще бъде положен нов асфалт, който отговаря на най-новите изисквания.

Освен ремонтите на пистата, Fraport планира също да увеличи размера на терминала, да добави още гишета и ленти за сигурност, както и изграждане на нова противопожарна станция.

"Ние положихме всички усилия и предприехме всички мерки, за да минимизираме неудобствата за пътниците през този период (на ремонт)", заяви изпълнителният директор на Fraport Greece Александър Зинел.

Ако планирате да летите до Миконос през ноември, свържете се с вашата авиокомпания за актуализации на състоянието на летището.

Миконос е част от Цикладските острови в Егейско море. Той е известен още и като Хора. Символите на острова са пеликанът Петрос и Вятърните мелници.