След серията от големи протести срещу свръхтуризма, Испания отчете една от най-големите вълни на недоволство, пише Euronews. Сред пострадалите със сигурност е Барселона, но още един град официално заявява, че няма да остави града си да се превърне в увеселителен парк. Местните жители на Малага протестират многократно, след като през 2023 г. отчетоха свой рекорд, посрещайки 14 милиона гости. Градът привлича туристи с нощен живот и клубна култура, както и с красиви плажове, но след пандемията, броят на туристите е накарал местните да започнат да търсят начини да се борят с тази нова напаст.

След редица протести, жалби и недоволства, местните власти започват да разпространяват плакати с нови правила за туристите. Плакатите са на английски и испански и посочват, че всички, които не следват изискванията, трябва да се подготвят за солени глоби.

Ето какви са новите изисквания за всички туристи, които се подготвят да почиват в тази курортна точка.

Властите официално посочват, че всички гости и местни трябва да бъдат облечени от кръста нагоре. До това решение се стига, след като повечето местни са скандализирани от факта, че туристите ходят по бански косютими или голи по централните улици. Забранява се излизането по бански и бельо по улиците, глобата за това нарушение е 750 евро.

Забранява се викането, пеенето или пускането на силна музика на открито. Посочени са часовете за тишина по време на деня, в които се почива. Нарушаването на тези правила изисква предупреждение и налагане на по-солена глоба. Нейният размер се определя от вида нарушение.

Карането на колела, скутери и всякакви други уреди, остава в маркираните специални зони. Забранява се каране по тротоара, павирани улици и други.

Онлайн и билбордната кампания на Малага ясно посочва, че градът трябва да остане чист и гостите трябва да използват кофите за боклук. Забранява се замърсяването около монументи, исторически паметници, паркове и градини.