Цвети е майка на две дъщери - на 9 и 14 години. Решила да организира ски ваканция за семейството си и съставя списък с въпроси, които задава, за да избере най-подходящата дестинация. За нейното семейство цената не е основен фактор, но разбира се, не е и за подценяване. От решаващо значение е отдалечеността на хотела, който ще избере до ски пистите и възможностите за транспорт. Причината е, че малката й дъщеря не може да изкара цял ден на пистите за разлика от баща си и голямото дете, които обожават да се пързалят. Така Цвети попада на оферта за ски ваканция на Мальовица.

Снимка: БТА

Цената за едноседмичен престой изглежда съвсем разумно - 230 лева/дневно. В нея влизат още детски център, уелнес зона със солна стая, няколко вида сауни и парна баня, джакузита пред панорамни прозорци с изглед към планината и още редица удобства.

"Когато пристигнахме веднага разбрах, че това е нашето място - в хотела беше топло, уютно и наистина е точно до ски пистите, а всичко описано на сайта бледнее пред красивите гледки, спокойствието, удобствата и разкоша на тази почивка, която със сигурност искаме да повторим още преди да е свършила."

"Семейството на Цвети, не е единственото, което идва за първи път, но повечето хора са на Мальовица за поредна година." споделя управителят на комплекса Янко Аврамов. "Мальовица се утвърди като семеен курорт, подходящ за ваканция с деца на всякаква възраст."

Снимка: Мальовица

Такава е и концепцията на хората, инвестирали милиони в обновяване на курорта. Според Аврамов единомислието на различните наематели се е отразило като естествен рестарт на целия курорт. За това в комплекса няма нито едно нощно заведение, търговска улица с магазини и сувенири, а оглушителната тишина контрастира на градския шум.

Според рекламите на курорта Мальовица е спокойствие, релакс, спиращи дъха гледки и истинска почивка в подножието на върха. Цвети и нейното семейство смятат, че великолепието тук изисква много повече думи.

"Всичко, което можеш да си пожелаеш с деца на ски е преизпълнено като удобства" казва тя.

Ясно е обаче, че на час път от София дневната цена на ски картата от 25 лева е повече от изкушаваща оферта за снежен ден на пистата в момента до пълното отваряне на зоната. Ски гардеробът предлага всичко необходимо, а от камерите, които излъчват в реално време на сайта може да се види времето и обстановката и минути преди тръгване.

Снимка: Комплекс Мальовица