Международното летище на Дубай ще възстанови напълно своята дейност в рамките на 24 часа. Това заяви днес главният оперативен директор на авиовъзела Маджид ал Джокер пред новинарската агенция на Обединените арабски емирства УАМ (WAM), цитиран от Ройтерс

Редица полети от и до Дубай бяха отменени, забавени или пренасочени по-рано, след като аерогарата беше наводнена заради проливните дъждове, които се изляха във вторник над столицата на емирството.

Днешните полети на авиокомпанията "флайДубай" (flyDubai) от и до София не са отменени, се посочва на сайта на столичното летище.

"След като (дейността на летището - бел. ред.) се нормализира, ще направим оценка на щетите и ще бъдем в състояние да посочим тяхната стойност", каза Маджид ал Джокер в друго интервю, което даде за телевизия телевизия "Ал Арабия".

Редица магистрали и булеварди в района на Дубай все още са наводнени. Аварийни екипи се опитват да ги разчистят и да ги отворят за движение. Част от тях са блокирани от автомобили и други превозни средства, които са изоставени по време на наводнението.

Трафикът в мегаполиса е силно затруднен след водното бедствие, посочва Ройтерс. Движението по ключов булевард в Дубай се осъществява само в едната лента. Магистралата, която свързва Дубай и Абу Даби, е затворена в едната посока.

Потребители на социалните мрежи публикуваха видеа с наводнени молове, на които се вижда как от таваните на магазините се излива вода, посочва Ройтерс.