Мечтали ли сте си да влезете в апартамента на Рейчъл и Моника от любимия сериал от 90-те "Приятели"? А да се отпуснете на накланящите се кресла на Чандлър и Джоуи? Или да си поръчате кафе в легендарното кафене "Central Perk"?

Всичко това е възможно в специалната атракция наречена "Преживяването "Приятели", която превръща феновете на сериала в част от живота на любимите им герои.

"Преживяването "Приятели" има две локации - една в Ню Йорк и една в Чикаго.

Нюйоркската е на два етажа и включва не само супер детайлна възстановка на апартаментите и кафенето от сериала, но и редица интерактивни преживявания, както и оригинални костюми (като например заешкия костюм на Чандлър и якето с кравешки десен на Рейчъл).

Посетителите дори могат да надникнат и да видят грозния гол мъж!

Кафенето "Central Perk" също е отворено и сервира напитки и тематично хапване, вдъхновено от сериала. 

За ограничен период от време част от посетителите ще могат дори да нощуват в точната реплика на легендарния апартамент в Ню Йорк, благодарение на партньорството между "Warner Bros" и платформата за хотелски резервации Booking.

Резервациите ще се възможни от 21 май, а обявените дати засега са 23 и 24 май. Цената на нощувката е 19,94 долара и се очаква интересът да е огромен.

Чикагската експозиция ще остане в града до края на май, а след това ще продължи турнето си из други американски градове.