Сапарева баня предлага нова атракция за гостите, посещаващи курорта. Туристите и местните жители ще могат да изпробват нещо различно и вълнуващо - полет с балон, съобщават от общинската управа, цитирани от darilk.bg.

"Идеята ни хрумна, когато преди няколко месеца посетихме района на Белоградчик. Над чудните скални феномени там, с великолепна панорамна гледка, се предлагаше именно такава атракция. Намерихме координати на фирмата, поехме инициативата и ги поканихме да реализират полети и при нас", споделя кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

Атракцията, която е емблематична и традиционна за Кападокия, се предлага на много малко места у нас. "Това е възможност за един панорамен поглед, да добиеш представа отвисоко за мястото, което си посетил", казва Гелев.

Балоните ще излитат от района на летището край Сапарева баня. Времето обаче е определящо дали да излетят, а вятърът пък задава курса. Предвиждат се два типа полети - в рамките на цял час и за 30 мин. Възможностите за такъв тип забавление ще бъде само през уикендите.

Ще могат да се качват до 4 пасажери, ако се развие атракцията, по-нататък ще се предлага и за 6, и за по 8 пасажери. Координати за връзка с организаторите на полетите могат да се намерят в Информационния център при Гейзера, както и по хотелите.

През изминалия уикенд е демонстрирано и първото издигане на балон с горещ въздух в Сапарева баня при емблематичния за общината 103-градусов гейзер. А първите пасажери на балона били деца от градчето.