До 100 хиляди евро на седмица може да достигне наемът на луксозна вила на гръцкия остров Миконос, съобщава гръцкото издание Нюз 247, цитирано от БТА.

В постковид епохата, отбелязва изданието, все повече туристи избират да почиват в наета вила вместо в хотел, а Гърция все повече увеличава предложенията си както на островите, така и във вътрешността на страната.

Особено популярни са Цикладските острови в Егейско море, но нараства и търсенето на полуостров Пелопонес.

Тази година офертите са разнообразни - от такива с безплатни бонуси до предлагащи невероятен лукс. Например голям европейски туроператор предлага безплатен самолетен билет до остров Корфу за тези, които изберат да почиват в една от 17-те му вили на йонийския остров. През тази година резервациите за Гърция са нараснали с 60 на сто спрямо 2019 г., казват от компанията.

Островите Миконос, Санторини, Крит и Парос са сред най-предпочитаните дестинации за желаещите да наемат вили. На остров Миконос са най-скъпите предложения не само в Гърция, а и в цялото Средиземноморие. Някои от вилите на "Острова на ветровете" с гледка към плажа се предлагат за над 100 хиляди евро на седмица. В повечето случаи те разполагат с персонал, отбелязва още изданието.

Снимка: iStock by Getty Images

Междувременно телевизия Скай съобщи за необичайна обява за работа за остров Миконос. Според съобщението се търси бавачка на... куче на популярната гръцка дестинация срещу заплата от 1000 евро на месец. В обявата се казва, че се търси жена до 45-годишна възраст с шофьорска книжка. Предлага се настаняване, храна, автомобил, гориво, осигуровка и заплащане от 1000 евро. Срокът на заетостта е за времето на туристическия сезон. Телевизията уточнява, че веднага след публикуването на обявата работното място е било заето.