Тази поредица от зрелищни въздушни пътешествия разкрива най-забележителните райони на Европа такива, каквито не са виждани досега. От впечатляващ лифт за лодки на полската ривиера до зрелищния новогодишен парад с факли във Великобритания и шествие на кукерите из планината в България.

Тази документална поредица с пълен достъп от въздуха разкрива традициите, иновациите и инженерните пробиви, които продължават да оформят тези велики модерни нации днес.

Балканският полуостров

Това спиращо дъха въздушно пътешествие изследва Балканския полуостров от нови висоти. Преминавайки плавно над красивите планински пейзажи, камерите ни разкриват древни традиции и поразителна зимна миграция. Ще станем свидетели на удивителните архитектурни богатства на региона, нежните есенни багри на магичните Плитвички езера в Хърватия и емблематичните бели коне на Липица, които обикалят по венецианските улици на Копер за празнична разходка с карета.

Снимка: National Geographic

Гръцките острови

Това зрелищно въздушно пътешествие разкрива гръцките острови, както не са виждани досега. Летящите камери ни показват величествената красота и зашеметяващия хоризонт на Санторини, летен фестивал с експлозивна кулминация на остров Спецес и посещение на остров Хидра, където мулетата заместват превозните средства. Ще предприемем пътуване до остров с уникална гръцка реколта и ще прелетим над страховитите защити на венецианската крепост на Корфу.

Пиренейският полуостров

Тази въздушна обиколка представя Пиренейския полуостров в нова светлина. Камерите разкриват изумителна операция по почистване на прозорци в Бенидорм, оживен парад на цветята в испанския град Валенсия и пътуване из столицата на Португалия Лисабон с един от известните ѝ трамваи. Ще предприемем пътуване с най-дългото алпийско влакче в света и ще станем свидетели на най-голямото коледно дърво в Европа, което осветява зимното небе на Кантабрия.

Снимка: National Geographic

Великобритания

Това зрелищно въздушно пътешествие показва Великобритания от различна перспектива. Летящите камери разкриват непробиваемите защити на най-големия замък в Уелс, улавят зимната миграция на шотландски високопланински говеда и чудовищната машина, отговорна за построяването на най-дългия железопътен мост във Великобритания. Ще станем свидетели на световноизвестна фиеста с балони, която се извисява високо над историческите забележителности на Бристол, както и на разпалената подготовка за най-голямото празненство на годината в столицата на Шотландия.

Снимка: National Geographic

Лапландия

Тази поредица от въздушни пътешествия разкрива най-забележителните гледки на Лапландия, както не са виждани досега. Летящите камери улавят зашеметяващото преместване на цял град, вълнуваща обиколка с ледоразбивач в Ботническо море и пътуване до стария църковен град Gammelstad & Hägnan по време на известния коледен базар. Ще предприемем пътуване до най-силното приливно течение в света и ще отправим поглед към изграждането на най-голямото снежно селище в Европа.

Полската ривиера

Тази въздушна разходка над балтийското крайбрежие на Полша разкрива някои от най-забележителните места из полската ривиера. От гигантско товарно пристанище и оживен коледен базар в Гданск до променящо реалността светлинно шоу в град Торун. Ще пътуваме и през забележителната пясъчна ивица на полуостров Хел и ще научим тайните на изоставена мегафабрика.