Туристбг създаде карта с точното местоположение на обектите от движението Опознай България - 100 Национални туристически обекта. Картата дава възможност на всеки турист да намери най-краткия и удобен за него маршрут до най-хубавите и най-свидни за всеки българин места. Използвайки картата туристите ще улеснят планирането на пътуването си до тях. Картата позволява и търсене на други обекти в близост до забележителностите, като хотели, ресторанти, кафенета, пицарии, което допълнително ще улесни туристите при планиране на престоя им.

Картата на 100-те национални туристически обекта се предоставя за свободно ползване от всички туристи и собственици на сайтове.

Движението Опознай България - 100 Национални туристически обекта е създадено през 1966 година. Целта на движението е всеки българин да се запознае с някои от най-значимите туристически обекти в родината. Посещението на обектите се удостоверява с поставянето на печат на съответния обект, на определеното за това място в туристическите книжки. Книжките се издават от Българския туристически съюз и се продават в туристическите дружества и в обектите, включени в движението. Всеки, който посети 25 от забележителностите и събере печати от тях, получава от Българския туристически съюз бронзова значка. За 50 печата се дава сребърна, а посетилите всички 100 обекта получават златна значка.