Цените на хотелите и полетите се повишават, но тези европейски дестинации са едни от най-достъпните, пише Euro news. Ако се опитвате да намерите място за лятна почивка, но не искате да се разорите, погледите трябва да бъдат насочени към Южна Европа.

Платформата Kayak помага на много туристи да намерят възможно най-добрата оферта, а в следващите редове ще покажем и дестинациите, които експертите посочват за възможно най-добри.

За да се открие възможно най-добрата дестинация, Kayak калкулират и цената на самолетен билет в цялата почивка и седем нощувки в хотел.

Анализаторите посочват Мадрид като първото място, където човек трябва да отиде, защото средната цена е около 1000 евро. Испанската столица предлага аристократична архитектура, достатъчно барове, галерии на световно ниво и невероятна кухня.

Снимка: iStock by Getty Images

Разходката там може да позволи и незабравими моменти, стига човек да намери правилния гид или да се подготви с малко повече информация, за да не изпусне нищо.

На второ място се нарежда Милано със средна цена от 1024 евро. Италианската столица на модата е известна със своята огромна катедрала, други забележителности близо до града са езерото Комо и Гарда. Цената на почивката може да се промени, ако щурмувате магазините.

Снимка: iStock by Getty Images

Испания присъства и с втора добро предложение - Валенсия. Пътуването до там струва около 1105 евро, а почитателите на колело, могат да наемат такова и да продължат да изследват природата, близките реки и плажове.

Порто е португалското изкушение, което все по-често се представя като туристическа дестинация, която няма туристи и това изненадва мнозина. Градът беше поставен и в класацията за спокойна почивка, където човек може да се изгуби в оазис от галерии, ресторанти и най-различни скрити барове.

Снимка: iStock by GettyImages

Порто е цветен и приветлив, може да накара всеки да го заобича и в момента продължава да е предпочитана дестинация от хората, които наистина искат да си починат.

Снимка: iStock by GettyImages

Истанбул е град, който може да предложи не само история, но и достатъчно забележителности. Пътешествието за 7 дена струва около 1247 евро. Поставен на границата между Европа и Азия, Истанбул посреща най-доброто от двете страни. Пригответе се за исторически забележителности като Света София и Археологически музеи.

В топ 10 ще открием и Будапеща, където средната цена е около 1286 евро, докато Лука в Малта е 1295 евро. Останалите са Флоренция (1338 евро), Барселона (1364 евро), Закинтос (1373 евро).

Докъде може да летите за разумна цена? Градовете в Северна Европа предлагат най-добра цена пез лятото. Полет до Дъблин струва около 124 евро, ако летите от Великобритания. Копенхаген се нарежда на второ място със средна цена от 139 евро, Париж и Амстердам се нареждат на 5-то място с цени от 164 евро, докато Брюксел е на 9-то място, където цената е 172 евро, а полет до Женева ще ви струва 176 евро.

getty images

Най-големият спад за тази година е Турция. Полетите до Бодрум са паднали с 16% от миналата година със средна цена от 360 евро, докато полетите до Истанбул и Анталия са паднали с 14% - 304 и 337 евро.

Снимка: iStock by Getty Images

Полет до Дубровник ще коства около 259 евро. Извън Европа, Китай се нарежда като една доста евтина дестинация за полет, след като цените са паднали с 45%. Мароко също се нарежда в тази класация с 260 евро до Маракеш. Обърнете внимание, че платформата говори за средни цени, а не за финални.