Всеки знае какво прави една авиокомпания лоша. Закъснели или отменени полети, лошо обслужване на пътниците, неудобни седалки..

Но добрите авиокомпании? Изглежда, че те не получават толкова много гласност. Но определено би трябвало - в крайна сметка един комфортен полет може да има огромно значение за вашето преживяване по време на пътуване.

Ако сте се чудили кои заслужават да попаднат в топ 10, AirlineRatings.com разкрива в официалната си класация най-добрите авиокомпании в света за 2023 г., като взема предвид огромен брой фактори, включително качеството на услугите, нивото на безопасност и иновациите, пише TimeOut.

Начело на класацията за 2023 г. е Air New Zealand. Авиокомпанията получава похвали за възстановяването си след пандемията, за високото ниво на обслужване на клиентите, и за въвеждането на легла за пътниците от икономичната класа. За Air NZ не е изненада, че винаги се изкачва до призовите места в подобни класации. В миналогодишния списък зае достойна втора позиция.

На второ място се класира Qatar Airways, която оглавяваше класациите през последните две години, а на трето - Etihad Airways, благодарение на програмата си Greenliner, която експериментира с нови начини за по-екологично пътуване със самолет. Разбира се, струва си да се отбележи, че е много, много малко вероятно пътуването със самолет някога да бъде наистина "зелено".

Ето и десетте най-добри авиокомпании в света през 2023 г. според AirlineRatings.com.

Air New Zealand

Qatar Airways

Etihad Airways

Korean Air

Singapore Airlines

Qantas

Virgin Australia/Virgin Atlantic

EVA Air

Cathay Pacific Airways

Emirates

Ако търсите надеждни и удобни авиокомпании за пътуванията си, вече знаете кои да изберете