Не всеки остров е плажен рай - някои от тях представляват просто скали, стърчащи от морето. Но в по-голямата си част островите са идеални дестинации за почивка и предлагат достатъчно изолация, за да забравите поне за кратко за останалия свят.

На планетата има много прекрасни острови, но кои от тях имат най-добрите плажове, изкушават с най-много неща за правене, най-достъпни хотели и прекрасно време? Платформата за съхранение на багаж Bounce е установила всичко това, за да състави нова класация на най-добрите островни почивки за 2024 г.

Първото място заема Пукет в Тайланд, благодарение на топлите си води (които достигат 30 градуса през април), изобилието от забавления (които са близо 3000) и разумните цени за престой в хотел (174 евро през уикенда).

Снимка: iStock by Getty Images

Плажовете очевидно ще бъдат приоритет на почивката на острова, но Пукет предлага много различни занимания, ако слънчевите лъчи ви омръзнат - нощните клубове са сред най-добрите в света, можете да предприемете дълги разходки и да откриете необичайни кътчета. 

Снимка: iStock by Getty Images

На второ място се нарежда Занзибар, който е особено добре оценен заради достъпната си цена - престоят в хотел е само 150 евро, а местната бира е едва 1,80 евро  На трето място е Крит, а гръцкият остров може да се похвали с невероятните 228 плажа и 3110 неща за правене.

Най-добрите почивки на острови за 2024 г.

Пукет, Тайланд

Занзибар, Танзания

Крит, Гърция

Пуерто Рико, Карибите

Майорка, Испания

Козумел, Мексико

Мавриций

Аруба

Бали, Индонезия

Ибиса, Испания и Сардиния, Италия

Повече подробности за проучването на Bounce можете да научите тук.