Най-големият шоколадов фестивал в Румъния се проведе в Букурещ. Събитието събра 50 изложители и майстори шоколатиери. Сред тях беше и Кармела Драгомир - носител на наградата за най-добри пралини в света. Заедно с колегата си Щефан Ница тя представи на посетителите първите сурови пралини, направени без добавена захар, глутен и лактоза.
Общо 16 демонстрации на живо и четири работилници проведоха какаовите експерти за публиката. Хора от всякакви възрасти имаха възможност да рисуват върху шоколад, да правят бонбони или да моделират меденки.
Имаше тематични шоколадови деликатеси за всеки вкус и бюджет. Цените на кутиите с бонбони варираха между 65 и 150 леи (от 26 до 60 лв.). Пликчета с ядки, обвити в шоколад, се продаваха за 30 леи (12 лв.). Кутия ръчно направени меденки с какаова глазура струваше 50 леи (20 лв.), орехчета с шоколад и ром - 25 леи (10 лв.).
Радост у децата предизвикаха шоколадовите фигурки на празнична тематика. Те бяха с цена между 75 и 190 леи (от 30 до 76 лв.), в зависимост от размера, теглото и сложността на процеса на създаване.
Въпреки студеното време не липсваше и занаятчийски сладолед с кафе и мастика, захаросани портокалови корички, джинджифил и други. Интерес у дамите предизвика козметиката с какао, а у спортистите - шоколадът с пшеничен зародиш и спирулина с 19 процента протеин. Продаваше се и домашно приготвен шоколад на грамаж.