Най-голямото коледуване в Румъния ще се проведе днес от 16:00 ч. на Театралния площад в град Търгу Муреш, съобщават от кметството в северната ни съседка.

"Очаква се да се включат над 1000 коледари, аматьори и професионални артисти от окръзите Муреш, Ковасна и Сибиу. Чрез красиви коледни песни те ще съживят отново радостта и магията на тези празнични дни", съобщават организаторите от културната асоциация "Дорури Мурешене", цитирани от вестник "Адевърул".

Снимка: БТА

"Предложих да поставим национален рекорд, като се съберем заедно и над 1000 гласа изпеем "Отвори вратата, християнино". С нас ще бъдат деца от детски градини, училища, както и младежи от гимназиите и Университета по медицина, фармация, науки и технологии", информира ръководителят на проекта Кости Думитру.

Събитието ще се проведе в рамките на коледния базар, който отвори врати на 5 декември. На 35 занаятчийски щанда местни производители предлагат коледни лакомства и деликатеси, топли напитки и ръчно направена украса. Къщичка на Дядо Коледа очаква децата, допълва БТА.

Снимка: БТА