Може да бъде наистина разочароващо, когато дейността от списъка с туристически обекти не оправдае очакванията ви, но от друга страна, понякога нещо, което не сте очаквали да ви впечатли, може да се окаже най-запомнящата се част от пътуването ви.

Кои от популярните туристически атракции в света се смятат за най-недооценени? Сайтът за туристически резервации Wingie прегледа Tripadvisor, за да разбере това. От компанията са потърсили 50-те най-популярни атракции във всяка страна, за да преценят кои от тях предизвикват най-голямо разочарование или приятна изненада, като са отчели честотата на използване на 40 положителни ключови думи - като "впечатляващ", "запомнящ се" и "неочакван". След това на всяка забележителност или атракция е дадена обща оценка.

Най-подценяваната дестинация в списъка се намира в северозападната част на Ямайка - това е галерията и градината Ahhh Ras Natango. Тя е място не само за излагане на местни произведения на изкуството, но се гордее с прекрасна гледка към зелените хълмове на острова и различни видове редки птици.

На второ място в списъка е Ирландският национален конезавод и японските градини в ирландското графство Килдеър - съоръжение за развъждане на коне, в което има състезателна писта и зашеметяващи японски градини. И на трето място е остров Ал Нур в емирството Шарджа, където дългият списък с атракции включва арт инсталации и купол за пеперуди.

Това са десетте най-подценени туристически атракции в света

Ahhh Ras Natango Gallery and Garden, Ямайка

Irish National Stud and Gardens, Ирландия

Остров Ал Нур, ОАЕ

Пътеката на Кабот, Канада

Замъкът Стоун Хол, Канада

Имението Stetson, САЩ

Ферма Киамбетху, Кения

Мемориална разходка в Нюкасъл, Австралия

Изкачване на SkyPoint, Австралия

The Rooms, Канада