Разходките в природата са един от най-добрите начини за рестарт след дълга работна седмица. Лекари, психолози и най-различни терапевти ще потвърдят, че това е най-добрият начин за успокояване и зареждане. Великобритания отдавна се опитва да пребори стреса и точно по тази причина показва и един от най-добрите си градове за целта. Лондончани отново не попадат в класацията, въпреки наличните паркове.

Херефорд е носител на най-добрия град, който живее в добра симбиоза с природата и се намира на около 25 километра от Уелс. Предлага безкрайни гори, многобройни пътеки, както и възможност за разходка с колело.

Анализът е направен от агенция Injury Claims, анализирайки повече от 200 хиляди ревюта, оставени в различни локации на Великобритания, включващи големи полиси и по-малки селища.

За достоверност са използвани и данните от Tripadvisor, където рейтингът на Херефорд е 28% - достатъчно, за да грабне титлата.

Източник: iStock by Getty Images

В Херефорд има достатъчно градини, паркове, а в покрайнините е възможно за всеки пътешественик да направи скок във времето с поне век. Голяма част от малките села около победителя могат да се похвалят със старите си фасади. Близките ферми продължават да инвестират в околна среда и да облагородяват пасища, с които се завършва цялата гледка.

Англичаните признават, че са нарушавали някои от мерките на пандемията и са правили доста разходки в дивото, когато е нямало нищо друго за правене.

Практиката е останала и след вдигането на мерките, а това са добри новини за здравната система.

Британските лекари вярват, че около 150 минути на седмица в ходене или бягане, могат да подобрят значително здравето на човека. Разходките са един от най-евтините и достъпни начини за почивка, следователно могат да се практикуват от всеки.

А по-дългосрочното практикуване води до по-добро кръвообращение, подобряване на настроението, отслабване, засилване на мускулатурата, по-добър сън и по-здрави стави. Опитвайте се да вървите с еднакво темпо на открито, ако искате пълния набор от позитиви.