След два зашеметяващи успеха на някои очарователни и отдалечени места, Detour Discotheque се завръща за третото си издание догодина - и този път обещава да бъде зашеметяващо.

През 2022 г. дискотеката дебютира в Исландия, а през 2023 г. се завърна в Шотландия, "и можем да потвърдим от първа ръка, че тези партита си заслужават пътуването. За 2024 г. организаторите буквално издигат това парти на нови висоти", пише TimeOut.

През май догодина Detour Discotheque ще украси върховете на Швейцария и ще пренесе своята почит към Studio 54 и Paradise Garage в зашеметяващото алпийско село Лаутербрунен за три дни.

Само 300 посетители на партито ще могат да присъстват на това, което е наречено "най-високото парти в Европа". Терасата на гара Birg ще бъде домакин на партито в петък. Piz Gloria, въртящ се ресторант, разположен на върха Шилтхорн, е основното място за съботния ден, а в неделя ще бъде "превзета " залата Trinkhalle.

Между отделните партита гостите ще могат да отседнат в алпийските селца в долината - все пак ще имат нужда от малко почивка след купона. Но кой ще поддържа ритъма?

Сред първите обявени изпълнители са DJ Paulette, ветеран от Манчестър, Norsicaa, която управлява лейбъла Soundway Records, и Talking Drums.

"Detour намира впечатляващи места за интимни партита, а това е най-зашеметяващото място", казва основателят Джони Енсал. "Самото пътуване с кабинковия лифт е спиращо сърцето. Нощен клуб на 3000 метра е определено най-амбициозният ни проект досега.

Detour Discotheque 2024 ще се проведе от 10 до 12 май. Билетите ще бъдат пуснати в обща продажба в неделя, 10 декември, и започват от 232 евро.