Не може да не сте попадали на снимки на този изумителен коралов риф, който природата е оформила като сърце. Намира се край бреговете на Австралия и е една от най-добрите реклами на Големия бариерен риф.

Макар да е смятан от мнозина за остров, това е коралов риф.

Той е толкова съвършено оформен, че немалко туристи се подвеждат, че снимките на него са дело на някой талантлив майстор на "Фотошоп". Не по-малко са изумените посетители, които установяват с почуда, че техните снимки на рифа изглеждат точно като тези, видени в интернет.

А рифът наистина е навсякъде - на картички, брошури, в интернет. Как да не му се прииска на човек да го види с очите си!

Снимка: iStock by Getty Images

Рифът Сърце е част от рифа Харди, който пък е част от Големия бариерен риф към островите Уитсънди, Австралия.

Тъй като мястото е защитена територия, не е разрешено да бъде доближавано с лодки и други плавателни съдове. Забранено е също така плуването и гмуркането край Сърце. Единственият начин да го видите, е на борда на самолет или хеликоптер по време на организиран тур.

Допълнение към преживяването може да е да отседнете на някой от съседните острови, на които има специално изградени луксозни курорти за романтични почивки.

Снимка: iStock by Getty Images

Снимка: iStock by Getty Images

Снимка: iStock by Getty Images

Рифът Сърце е случайно открит от един от пилотите на авиокомпания "Еър Уитсънди" и бързо се превръща в любима атракция на туристите.

През годините стотици предложения за брак и други романтични моменти са се случили във въздуха над рифа. Организаторите на турове в района препоръчват всеки, който планира такова събитие, да уточни това с пилота на летателния апарат, с който ще пътува, за да може да уцели точния момент и да бъде предвидено повече време за кръжене над емблематичната локация.