Свикнали сме да разглеждаме музеи и археологически останки на дневна светлина, а през лятото - често и под палещите лъчи на слънцето.

Има един ден в годината обаче, когато Гърция дава възможност на туристите да се насладят на туризъм и култура в прохладата на летните нощи.

По традиция всяка година Гърция отбелязва пълнолунието през август с поредица от събития, благодарение на които туристите могат да видят някои от най-известните забележителности на страната на лунна светлина.

През 2021 г. над 120 музея и археологически обекта в цялата страна ще участват в специална програма с удължено работно време и вход свободен. Предвидени са 52 събития като лекции, поетични рецитали, танцови представления и концерти.

Повечето музеи ще останат отворени до полунощ.

В събота (21 август) залите на Акропола ще работят до 20 часа, а входът ще е свободен за всички посетители. Ресторантът ще работи до полунощ. В неделя и музеят, и ресторантът ще са отворени до 22 часа.

В двора на Археологическия музей в Ираклион ще има концерт.

Археологическите музеи в Кавала, Тасос, Солун и Родос, музеят в Закинтос, Старата крепост на Корфу също ще се включат в програмата. Всички събития ще бъдат съобразени с действащите противоепидемични правила в съответното населено място.