Въпреки бързите самолети и автомобили, господарят на пътуването винаги остава влакът. Японските и китайските произведения на изкуството са известни със своята невероятна скорост, но все повече жп компании се интересуват от малко по-спокойни и красиви маршрути, с които да спечелят нови клиенти.

Тенденцията показва, че все повече пътници избират този метод за пътуване, наслаждавайки се на красиви гледки, пространство в купето, достъп до тоалетна, спално отделение и още много други.

Влаковете продължават да се смятат за по-добрия и разумен начин за пътешествие, а модернизацията им ги превръща в изживяване, което трудно може да се забрави.

Компанията Анантара е известна със своето гостоприемство и предлага най-различни услуги, включително и пътуване с влак. Дестинацията е Южен Виетнам, а маршрутът е връзка между два големи курорта - На Транг и Куи Нхон. Анантара предлага два маршрута, като първият е пуснат през 2020 г. и включва 6 часово пътуване от Да Нанг до Куи Нхон.

Getty Images, iStock

Компанията се опитва да предложи пълната красота на Виетнам, която ще се разкрива по време на пътуването. Купетата са повече от съвършени, а влаковете идват от железницата на Виетнам.

Построяването на железопътна линия е скъпо удоволствие, а Анантара е избрала един от най-вълнуващите маршрути, включващ незабравими гледки през някои от най-живописните точки, включващи крайбрежната ивица около Източно море. Като допълнение, влакът минава и през красиви планински региони, оризови полета и езера с лотоси.

Средната скорост е около 51.9 км/ч и това е повече от разумна скорост. За 6-те часа в пътешествие, гостите получават най-различни комплименти като чай, местен хайвер, виетнамски сирена и селекция от студено нарязан виетнамски чай. Подготвено е и 3-степенно гурме меню.

Getty Images, iStock

Пътуването и в двете посоки включва безплатна консумация на вино, коктейли, чай, кафе , безалкохолни напитки и малки закуски. Всеки пътник получава и безплатен 15-минутен масаж на главата и раменете.

Влаковата композиция разполага с бар, санитарен възел, шест частни купета със седалки за двама, в които има електричество, зарядни станции, безплатен интернет, допълнителни възглавници и одеяла.

Всеки пътник може да избере и хотел на Анантара, в който да почива по време на пътешествието. Цената за едно такова пътуване е 420 долара на човек.

Getty Images, iStock

Страната се затруднява значително, след като две авио линии са премахнати, а към това не трябва да забравяме, че броят на самолетите не са достатъчно за обслужването на потока от туристите. Анантара предлага различно изживяване, което нито един самолет не може да даде.