Ренесансът на железопътния транспорт в Европа няма да приключи скоро, въпреки някои предизвикателства. Само преди дни бе обявена още една чисто нова мега услуга, свързваща зимни дестинации с исторически градове като Верона и Венеция, която ще стартира в началото на следващата година, съобщава TimeOut.

European Sleeper, операторът, който стои зад много от новите маршрути на нощните влакове на континента, обяви, че сезонен нощен влак ще се движи по целия път от Брюксел до Венеция, като по пътя ще свързва Утрехт, Кьолн, Мюнхен, Инсбрук и Верона. Първото му пътуване ще започне на 5 февруари 2025 г.

Услугата е създадена, за да осигури устойчив и удобен вариант за пътуване между градовете и дестинациите за зимни спортове.

"Пътниците ще могат да се качат на нашия влак от Белгия и Нидерландия и да се отпуснат в комфорта на вагон-ресторанта, докато влакът ги превозва през Германия и Австрия и през Алпите, като на следващия ден завършва в историческите градове Верона и Венеция", заявява Крис Енгелсмен, съосновател на European Sleeper.

В посока Венеция влаковете ще тръгват от белгийската столица в 17:00 ч. и ще пристигат на следващия ден в 14:00 ч. В обратната посока отпътуването от Венеция ще бъде в 15:00 ч., а пристигането в Брюксел - в 11:00 ч н следващия ден., като и двете линии ще се изпълняват два пъти седмично до края на март 2025 г. .

Все още няма информация за цените на билетите, но резервациите ще започнат официално на 1 септември.