Три нови горски аптечки за първа помощ бяха поставени в природен парк "Витоша" в начало на месеца. Те са на едни от най-често посещаваните места - местностите Офелиитe и Златните мостове и хижа "Момина скала". Аптечките са поставени на удобни места на територията на парка, като целта е да бъдат полезни на хората, заявиха за БТА от дигиталната платформа "Аптечко", които са организатори на инициативата.

Нашият екип често ходи в планината и решихме да дадем своя малък принос за облагородяване и поддържане на парка, отбелязаха още от платформата.

В аптечките има превързочни материали, дезинфекционни разтвори и кремове при алергични реакции, рани или изгаряния. Точната локация на аптечките с техните GPS координати e: поляна м. Офелиите - 42.598274, 23.235329; поляна на х. "Момина скала" - 42.623591, 23.249800; поляната на м. Златни мостове - 42.613854, 23.238059.

Дирекцията на парк "Витоша" вече изрази надежда, че аптечките няма да станат обект на вандализъм, за да могат да служат по предназначение - оказване на първа помощ на пострадали в планината. Други аптечки има на пътеката от село Железница към Черни връх (преди х. "Физкултурник"), в местността Комините, до Боянския водопад, Зимната пътека село Кладница - Черни връх.