Италианският остров Капри вдигна забраната за прием на туристи, след като бяха решени проблемите с водоснабдяването, предадe Франс прес.

Забраната беше обявена вчера рано сутринта, принуждавайки няколко сутрешни ферибота от Неапол и Соренто да се върнат обратно.

Снощи обаче кметът на острова Паоло Фалко каза, че забраната е била "отменена", след като е бил отстранен технически проблем, възпрепятстващ снабдяването с вода от континента.

По-рано Фалко описа забраната като реакция на "истинска извънредна ситуация" и поясни, че местните резервоари "изчерпват" водата.

"Извънредната ситуация ще се влоши с пристигането на хилядите туристи, които идват на Капри всеки ден", каза кметът. Местните жители не са били обект на забраната и им е разрешено да се запасят с до 25 литра питейна вода на домакинство от водоноски.

Капри, в залива на Неапол, е известен със своите бели вили, осеяна със заливчета брегова ивица и луксозни хотели. Има около 13 000 постоянни жители, но притегателна точка за огромен брой еднодневни екскурзии през лятото.