Време ли е да смените работата и да започнете да изкарвате прехраната си по-свободно и щастливо? Няма нужда да търсите, защото една оферта изпъква пред всички останали! Сега може да се превърнете в един от постоянните жители на остров Тасмания и да работите без натрупан опит, пише Metro.

Остров Тасмания предлага странни и временни професии като детектив на паранормални явления, пастир на австралийски двуутробни и звездоброец. Последното предложение не е платено, но правилният човек за позицията ще получи храна, заплатен транспорт и настаняване от Тасманийското Туристическо бюро.

Тасмания има много странни и малко абсурдни идеи. Детективът за паранормални разследвания е доброволно начинание само за един ден. Задачата на разследващия ще е обвързана с търсенето на паранормални явления и използването на една от най-добрите апаратури за целта. Това не е работа за всеки, след като местоработата е една от най-старите лудници в Австралия - Уилоу Корт.

Друга интересна професия е организатор на стриди. Това означава, че освен сортирането и категоризирането им по качество, служителят ще трябва да прекарва времето си на брега и също така да тества всички уловени стриди.

Тасмания предлага и друга професия - разпределител на парния влак в Линчфорд. Влакът пътува по западното крайбрежие на Тасмания. Към професиите има включване в Астрономическото общество на Тасмания за една нощ, ходене на лов за трюфели и още много други. Всичко това звучи достатъчно забавно, но все пак помислете.

Туристическият отдел на Тасмания е посрещнал около 1.25 милиона души през 2023 г.

Зимните професии, които се предлагат, а зимата започва от май до август, температурата на острова е 3-11 градуса по Целзий. Австралийците търсят начин, за да привлекат хора, които да дойдат и да повишат производителността на острова. Има една професия, която със сигурност ще ви накара да гласувате с две ръце - благосъстояние на почивката от ежедневието.

Това е професия, която позволява на служителя да тества повечето почивни станции и да даде своята преценка за промени. За голямо съжаление, това е услуга, която е предназначена само за австралийците. Всички други позиции са отворени за чужденци. Туристическото бюро на Тасмания изисква скромно мотивационно писмо с около 50 думи.