Всяка година компанията за превози Uber публикува "Списъка си със загубени и намерени вещи", в който разкрива най-често забравяните в автомобилите неща от пътниците, както и най-невероятните такива.

И през изминалата година най-често забравяни са били обичайните вещи - портмонета, телефони, ключове, фотоапарати.

Обявените за изгубени пари през последните 12 месеца само в САЩ са били на стойност 60 000 долара, като 17 пътници са забравили суми над 1000 долара.

Но списъкът с най-странните неща винаги е предизвиквал смях и повдигнати вежди. С увеличаването на темповете на ваксинация в САЩ, все повече пътници се завръщат към ползването на услугите на Uber и съответно все повече необичайни вещи влизат в графата "забравени".

В топ 5 на компанията влизат един-единствен зъб, 22 кексчета във формички, дамски корсет, тава с макарони със сирене и част от гривна за глезен (от тези, които се ползват за проследяване на затворници и поставени под домашен арест).

Други необичайни находки, които шофьорите са открили на задната седалка на автомобилите си, са бронежилетка на ФБР, хладилна чанта, пълна с прясна риба, пресни скариди, магическа пръчка на Хари Потър, изкуствен крак и 10 кг сол.

Един пътник е забравил огромна картина на Кейт Мидълтън.