Стотици дойдоха до хижа "Алеко" за откриването на ски сезона на Витоша. Те се възползваха от топлото декемврийско време да се попързалят в снега.

ВИЖТЕ СНИМКИ >>

Освен многото родители с деца не липсваха и ски, и сноуборд ентусиасти. Те се пързаляха по отворените писти "Витошко Лале" 1 и 2, "Меча поляна", "Ветровала", както и "Витоша сноупарк". За съжаление обаче поради авариен ремонт кабинковият лифт "Симеоново" остава затворен.

Снимка: БТА

"Кабинковият лифт не работи и имаше доста коли по пътя, но това е нормално - събота и неделя Витоша се пълни с хора", каза Симеон Табаков от Планинската спасителна служба пред БНТ.

Снимка: БТА

Според него, големият брой хора на Витоша през днешния ден се дължи на хубавото време, но и освен това и на желанието на хората да станат от трапезата и да се разходят в планината след празниците.

Снимка: БТА

Цените на всички лифт карти и услуги остават без промяна от миналата година, съобщават от "Витоша ски". Еднодневната карта за възрастни е 50 лв., за ученици, студенти и пенсионери - 40 лв., за деца под 12 години - 35 лв. За повече дни и хора има отстъпки. Родител с едно дете до 7 г. заплаща 55 лева за ден.

Снимка: БТА