Пампорово е пълно с български и чуждестранни туристи в последните дни на декември, информира Татяна Маринова, маркетинг директор на "Пампорово" АД. Към курорта се пренасочват чартърни програми, след като Пампорово е едно от малкото места у нас и в Европа, предлагащо добри условия за ски в необичайното топлото време през последните седмици. Наблюдава се ръст на английски, ирландски, балкански и български туристи, отчитат от "Пампорово" АД.

Ски зоната в Пампорово работи със седем отворени писти, обслужвани от седем лифта. Поддържането на пистите стана възможно благодарение на изкуственото заснежаване и усилията на целия екип на дружеството, обяснява Татяна Маринова пред БТА. Според нея е осезаемо увеличението на ваканционните групи от всички пазари, с които Пампорово работи. Към снежната дестинация в Родопите се отправят и българи, които обичайно прекарват новогодишните празници в чужбина, но заради липсата на сняг в европейските курорти са избрали Пампорово.

От 29 декември в ски зоната са в сила редовните цени на лифт картите за сезона. Дневна карта за възрастни струва 85 лв., за младежи и скиори над 65 г. цената е 67 лв., а за деца от 7 до 12 г. - 51 лв.