Ръст както на български, така и на чуждестранни туристи се отчита в Пампорово от началото на ски сезона, заявява пред БТА Мариан Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово" АД. По-сериозно е увеличението при чуждестранните ваканционни групи. Повече англичани, ирландци, румънци пристигат в курорта, който през последните седмици е едно от малкото места в Европа с добри условия за ски на фона на пролетните температури в повечето зимни дестинации.

Седем писти и пет лифта са на разположение на скиорите и сноубордистите в Пампорово. Ски зоната се поддържа благодарение на системите за изкуствено заснежаване. Британски, български, румънски, гръцки, турски, сръбски и молдовски туристи са основните клиенти в курорта от началото на зимния сезон.

С пълни с туристи хотели посрещна Новата година и Девин, според информация от кмета на общината Здравко Иванов. С изключение на два хотела в града на минералната вода, които са затворени през зимния период, СПА дестинацията отчита висока заетост на легловата база в местата за настаняване и през първите седмици на януари.